توضیحات:
بیش از 50 ./. آب شهر بندرعباس از آب سطحی سد استقلال تأمین میگردد. طعم و بو یکی از مهمترین چالشهای تامین آب در شهر بندرعباس بوده که مشکلاتی را برای مصرف کنندگان به وجود آورده است. در این راستا، طرح مطالعه و بررسی علل طعم و بوی آب از مخزن سد استقلال تا خروجی تصفیه خانه بندرعباس و ارائه راهکارهای عملی جهت رفع این مشکل به دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران ابلاغ گردید.
ارائه روشهای اجرایی جهت بهبود کیفیت آب شرب و جلب رضایت مصرف کنندگان، از اهداف اصلی این طرح بشمار می رود. تمرکز این مطالعه، در مرحله نخست، شناسایی عوامل مولد طعم و بو در کلیه منابع آبی شامل: دریاچه سد، چاه های شمیل و میناب، خطوط انتقال، تصفیه خانه های بندرعباس و میناب مجموعه های زلالساز و فیلتراسیون بوده، و درمراحل بعدی، راهکارهای اجرایی و عملیاتی برای کنترل مشکل کیفی سد پیشنهاد گرددیده است. راهکارهای علاجبخشی میتوانند به صورت روشهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شامل کنترل مواد مغذی در منبع، تصفیه آب خروجی سد و راهکارهای حوضه ای باشد.