سنتز سبز نانوذرات فلزی با استفاده از عصاره گیاهان بومی منطقه جنوب کشور به عنوان عامل پایدارکننده و عامل کاهنده و بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی آنها

نام ارائه دهنده:فائضه ثمری

توضیحات:

در این طرح از چند گیاه بومی منطقه برای سنتز سبز، آسان، کم‌هزینه و موثر نانوذرات استفاده شده است. در ابتدا نانوذرات توسط نمک فلز مربوطه و عصاره‌ی استخراجی گیاه سنتز، و در تشکیل نانوذرات شرایط مختلف آزمایش مانند pH محیط، غلظت محلول نمک فلزی، مقدار عصاره، دما و زمان واکنش برای کنترل شکل، سايز و پایداری نانوذرات بهینه شد. ترکیبات موجود در عصاره‌های گیاهی با دارا بودن پتانسیل فعالیت‌های بیولوژیکی یک منبع طبیعی مهم در سنتز نانوذرات بوده و به عنوان عوامل کاهنده و پایدارکننده این نانوذرات عمل کرده و نیازی به استفاده از مواد شیمیایی مضر و سمی نیست. نانوذرات سنتزشده در شرایط بهینه به وسيله‌ی طيف‌سنجی UV-Vis، ميکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، پراش پرتو ایکس (XRD) و طیف‌سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) به منظور بررسی تولید، مورفولوژی، بلورینگی و ویژگی‌های سطحی نانوذرات بیوسنتزشده مورد مطالعه قرار گرفتند. در ادامه، فعالیت کاتالیزوری، آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطانی نانوذرات سنتزشده بررسی و مطالعات رنگ‌سنجی نانوذرات در سنجش انتخابی آنالیت‌ها مختلف انجام و تایید شد. باتوجه به خواص کاتالیزوری عالی و تشخیص موثر فلزات واسطه همراه با هزینه‌ی کم تولید و سمیت کم نانوذرات سنتزی، این نانوذرات را می‌توان به عنوان یک انتخاب جذاب برای سیستم‌های مدیریت فاضلاب و کاربردهای زیست‌محیطی مطرح کرد.

سازمان:دانشگاه هرمزگان، دانشکده علوم پایه