توضیحات:
پرورش میگوی وانامی (Penaeus vannamei) به عنوان یک صنعت جدید آبزیپروری در سواحل جنوبی و شمالی کشور در مقیاس تجاری در حال توسعه بوده که در سالهای اخیر با چالشهای زیادی مواجه گردیده است. یکی از عوامل موثر در کاهش محصول نهایی، مدیریت نادرست پرورش میگو بوده که علاوه بر میزان تولید نهایی، بر روی هزینههای تمام شده نیز تاثیر مستقیم دارد. این طرح بنابر درخواست بخش خصوصی، شرکت آبانگان ساحل، در سایتهای پرورش میگوی تیاب شمالی و جنوبی در سال زراعی 1399 انجام گرفت و هدف از پایش و نظارت، ارائه راهکارهای مدیریتی به منظور بهبود شرایط کیفی و کمًی تولید میگو همزمان و در طول دوره پرورش بوده است. نتایج نشان داد که برخی از پارامترهای کیفی آب همچون میزان pH و یا اکسیژن متاثر از عوامل دیگر بوده درحالیکه برخی از عوامل همانند درجهحرارت و شوری که نقش عوامل مستقیم انسانی در کنترل آن ناچیز میباشد بطور مستقل عمل میکنند. به هرحال نقش غذا در کیفیت بستر و آب مشهود بوده و غذای بیکیفیت منشاء تغییرات بسیاری در آب همچون شكوفايي فيتوپلانكتوني نامطلوب، کاهش میزان اکسیژن و نوسانات زیاد pH گردیده که بالطبع بر میزان رشد میگو تاثیر چشمگیری خواهد داشت.